divendres, 13 de juny del 2008

Treball multimèdia educatiu

Aquest treball no el podem penjar per la seva gran extensió. I no creiem oportú penjar-lo amb l'slideshare perquè no s'escoltaria la veu i a més a més no seria interactiu. Si algú està interessat en tenir-lo que ens ho fagi saber, nosaltres estarem encantades en fer-vos-lo arribar.

AVALUACIÓ D'UN CENTRE EDUCATIU




Fitxa sobre l'escola escollida:
La Ginesta, Castelldefels

dilluns, 9 de juny del 2008

TREBALL SOBRE LES TIC

Aquest és el meu treball de les TIC a un centre. La Claudia i jo vam anar al CEIP Jacint Verdaguer de Castelldefels. Aquesta visita ens va agradar molt perquè cap de les dues no coneixia cap centre tant ben equipat a lo que es refereix a les TIC. A més a més el tracte rebut va ser molt bo.

divendres, 30 de maig del 2008

Sessió 13 (30/05/08)

El dia d'avui hem dedicat la primera meitat de la classe a insertar una activitat clic. Les instruccions per insertar-la es troben en aquesta pàgina web. L'activitat que he escollit jo es troba al final del blog i l'he escollit entre un munt d'activitats que es troben al catàleg JCLIC.

divendres, 23 de maig del 2008

Sessió 12 (23/05/08)

Avui hem estat parlant sobre els diferents recursos d'educació especial que hi ha.

Més tard en Josep Maria ens ha ensenyat quines podian ser les diferents aplicacions didàctiques de la telefonia IP:
-SKYPE
-
VOIP BUSTER
-
VOIP STUNT
Hem vist com funcionen aquests programes al trucar a una companya de classe i a Brusel·les. Els considero molt útils perquè et permeten trucar a qualsevol lloc del mòn d'una manera completament gratuïta.


Després hem vist el programa MemoriesOnTv que ens permet fer muntages multimèdia per a la tv.

dissabte, 17 de maig del 2008

divendres, 16 de maig del 2008

Sessió 11 (16/05/08)

Avui hem continuat veient el Power Point dels riscos que tenen les tecnologies, i no només internet, sinó que també el mòbil i els videojocs. Hem estat comentant quines mesures prendríem en cada cas si fóssim pares. Jo he viscut això des de la perspectiva de filla i considero impossible o gairebé poder controlar la informació que arriba als petits mitjançant internet o la televisió ja que la major part del temps consulten i miren aquests medis d’informació tot sols, també considero una tasca molt difícil controlar el temps que passen manipulant aquestes tecnologies (ordinador, televisió, consola, mòbil, telèfon, etc.). En els més petits pot ser aquest control si que pot existir però quant els nens/es comencen a quedar-se sols a casa perquè ja no depenen tant de l’adult aquest control desapareix. Per tant considero molt important inculcar uns valors educatius, ja des de ben petits, respecte aquestes tecnologies per no abusar i per fer un bon ús. Aquesta responsabilitat no ha de ser només de l'escola sinó que també dels pares.
Després de veure aquest Power Point, hem fet un altre video amb les nostres fotografies en una pàgina web anomenada ANIMOTO. Aquest video us el deixo penjat a dalt.

dilluns, 12 de maig del 2008

Sessió 10 (09-05-08)

A la classe d’avui hem començat veient unes vinyetes força còmiques sobre les tecnologies. Després hem vist un power point sobre els perills i els riscos que té la navegació a internet, el xat, etc. sobretot per als infants.
Aquest power point dóna informació sobre els perills específics de cada tipus de navegació i quines són les mesures que s’han de prendre per protegir als més petits, tant a casa com a l’escola.



Al acabar hem treballat amb FLASH SLIDESHOW PROFESSIONAL per fer una presentació de fotografies. Aquest programa és molt senzill d’utilitzar i a més t’estalvia molt de temps.



Aquí os deixo la meva presentació de fotografies:


dilluns, 21 d’abril del 2008

Sessió 9 (25-04-08)

Avui hem començat creant un calendari d’esdeveniments a GOOGLE CALENDAR. M’ha semblat força útil ja que és un tipus d’agenda, t’avisa a tu i també pot avisar a tots els teus amics dels esdeveniments que tu apuntis. A google calensar també pts apuntar l’adreça on tindra lloc l’esdeveniment i amb GOOGLE MAPS la pots visualitzar.

Al acabar en Josep Maria ens ha ensenyat com havíem de penjar la presentació de Competències TIC per al professorat . això ho hem fet de dues maneres:

  • Penjant un enllaç per poder baixar la presentació i guardar-la al ordinador amb GOOGLE PAGE CREATOR:

Competències TIC per al professorat

  • Insertar el power point al blog per poder-lo visualitzar sense haver-lo de carregar al ordinador amb SLIDESHARE:


Sessió 8 (18-04-08)

Avui hem començat la sessió Mirant els blogs de les companyes de la classe per tal de comprovar l’estat (si estava actualitzat i al dia, si hi havia algun error greu, si faltava alguna cosa, etc.).

Després hem vist aquest vídeo sobre la web 2.0.:

També hem vist aquest power point de Pere Marquès Graells:

La web 2.0 y sus aplicaciones didàcticas


Finalment, hem creat un voki i l’hem insertat als nostres respectius blogs i a un blog anomenat RECULL DE VOKIS DEL GRUPS 61 I 62 MEI on s’han insertat tots els blogs de la classe. Aquesta útima activitat és sense cap dubte la que més m'ha agradat de totes les de la sessió d'aviu ja que desconeixia aquest recurs i amés el trobo molt interessant i útil.

diumenge, 20 d’abril del 2008

Sessió 7 (11-04-08)

En la sessió d’avui hem començat compartint un document de Google Docs per concretar les parelles i l’escola on realitzarem el treball de les TIC.

Desprès hem fet un album de Picassa. Jo auqest programa ja el coneixia però realment no sabia el seu funcionament i menys que també es podien modificar fotografies, fer collages i crear efectes. Hem creat un i l’hem insertat al blog amb les fotografies de l’Expodidàctica 08:

Expodidàctica (UNI)


Per acabar hem insertat una playlist. Això és el que més m’ha agradat perquè mentre estigui al meu blog o a l’ordinador podré escoltar la música que més m’agrada.


divendres, 18 d’abril del 2008

Sessió 6 (04-04-08)

Aviu hem anat a la Expodidàctica 2008 a la Fira de Barcelona a Montjuic. Allà hem fet les dues classe: Informàtica Educativa i Comunicació Audiovisual i Educació.Hem estat mirant els diferents estants i ens hem parat al de les pissarres interactives digitals perquè ens expliquessin el seu funcionament. Em va semblar bastant interessant, però la explicació sobre per a que es tan útil no la comparteixo gaire ja que considero que els exemples utilitzats no eren els idonis perquè tot el que ha fet no és gràcies a la pissarra interactiva sinó a programes que poden ser utilitzats en qualsevol ordinador. Un dels programes el meu professor de física el feia servir per les seves explicacions i l’escola no estava dotada de cap pissarra digital interactiva.Després va venir el temut programa de ràdio on tot va sortir perfecte. M’ha semblat una experiència molt enriquidora pel fet de posar-me d’avant d’un micròfon cosa que mai havia fet i tampoc és tan terrible.

divendres, 11 d’abril del 2008

Sessió 5 (28-03-08)

Avui hem aprés el funcionament d’un document cooperatiu. Aquest document et permeteix realitzar treballs, llistes, i altres tipus de documents conjuntament amb altres. A mi m’ha recordat al messenger perquè és simultani i poden escriure diverses persones alhora però en realitat és molt diferent ja que el que s’escriu pot ser esborrat o modificat pels altres participants d’aquest document, aquests participants els convides tu. Per començar a treballar amb ell totes hem insertat la nostra adreça del blog en un document d’aquest tipus per després crear un document compartit i convidar a una companya.

Al acabar en Josep Maria ens ha ensenyat com insertar videos del youtube o del teachertube. jo he afegit un video titulat Missatge de pau. Després ens ha mostrat una pàgina on ens podem descarregar un programa per descarregar-nos videos del youtube ja que aquesta tasca és un pèl complicada. el programa es diu Vdownloader.

divendres, 21 de març del 2008

Sessió 4 (14-03-08)

Avui hem visitat i conegut tres portals educatius:
Gencat (Departament d'eduació)
XTEC (Portal pel professorat)
Edu365.cat (Portal de les families i els alumnes)


Després d'haver visitat aquests portals web he escollit 5 activitats dels portal Edu365:

M'endevines? . M'endevines és un joc d'endevinalles per a nens. Pots escollir jugar amb diferents nivells de dificultats que s'adapten a les edats del nen.




Dòmino. És un dominò per a nens amb imatges de fenomens metereològics. Jugant amb ell no només passen una bona estona si no que també aprenen.




Canvia de cara. Amb aquesta activitat podran canviar la forma del nas, el color dels ulls, la llargada dels cabells, etc. del personatge i així treballar el vcabulari apropiat en cada cas.




El pollet. És un laberint. A un extrem hi ha un pollet que s'ha perdut i a l'altre lña seva mare amb el seu germà. els nens han d'ajudar a que auqesta familia es retrobi.




Cibercançoner. És un espai on es pot trobar cançons amb la seva lletra, música i partitura. A més pots escoltar la cançó.





Per acabar, em vist el funcionament d'un programa de karaoke que podem utilitzar a l'aula d'infantil. aquest programa s'anomena Van Basco Karaoke Player.
Per agregar cançons clicar aquí.

Sessió 3 (07-03-08)

Hem començat la classe fent un recordatori de tots els treballs que farem al llarg del segon semestre:
  • Treball sobre les TIC en un centre educatiu.
  • Avaluar un material didàctic multimèdia.
  • Crear material educatiu multimèdia.

Tots aquests treballs han d’estar inclosos en el blog de l’assignatura. Per poder entendre millor els treballs que haurem de realitzar vam veure alguns exemples realitzats per altres cursos que es poden trobar en el programa de l’assignatura.

També ens va mostrar una pàgina web on podem trobar tot tipus de sons que ens poden ser molt útils per realitzar els treballs de l’assinatura: banc de sons i imatges del CNICE.

Per acabar ens ha ensenyat com descarregar-nos música d’una manera més ràpida: a la barra del google on s’escriu el que es vol buscar s’ha d’escriure -inurl:(htmhtmlphp) intitle:”index of” +”last modified” +”parent directory” +description +size +(extenció del tipus de fitxer) “nom del fitxer

divendres, 29 de febrer del 2008

Sessió 2 (29-02-08)

Aviu a la classse d'informàtica educativa hem creat el compte de gmail.
Després hem vist un video que tractava de la introducció de les noves tecnologies a l'aula, en ell es criticava la metodologia utilitzada a les aules i mostrava que la utilització de les noves tecnologies no feia modificar la manera d'ensenyar sino que adornava
les ensenyances. al acabar cadascuna de nosaltres hem fet una petita reflexió i la hem penjat al blog de l'assignatura.
A continuació el professor ens ha ensenyat com fer índexs de treballs en el Word, cosa que en un futur ens pot ser molt útuil ja que accelerara la feina.
També ens ha mostrat alguns blogs perquè veièssim l'utilització que pot tenir aquesta eina a les aules. Per últim hem creat un blog.